EM i Nunchaku-do 2011

I helgen deltok Norge for andre gang i EM i Nunchaku-do. Denne gangen stilte vi med utøvere både i kamp, kata og freestyle.

EM ble i år arrangert av klubben til Ricardo Mols i Sittard i Nederland. Det var med utøvere fra England, Tyskland, Norge, Danmark, Belgia, Frankrike, Sveits og Nederland. Fra Norge deltok Erik, Matias og Anna, i tillegg var Christian med for å se på.

Kata

I år stilte vi for første gang opp i kata (mønster) i konkurranse. I kata skal man gå en på forhånd bestemt serie av teknikker foran fire dommere. Man blir vurdert på hvor mange ganger man gjør feil, hvor fort man går osv. Det var en ny erfaring for oss å gå kata foran publikum og dommere, så nervøsiteten tok nok litt overhånd og det ble unødvendig mange feil på alle tre. Dermed ble det ingen medaljer i kata denne gangen.

Freestyle

I freestyle skal man lage en oppvisning til musikk på maks tre minutter. Her gjelder det å gjøre avanserte og varierte triks som passer til musikken, samtidig som det er viktig at man ikke mister nunchakuen eller gjør feil. Erik og Anna prøvde seg i freestyle denne gangen. Siden det bare var en annen kvinnelig utøver med ble klassene slått sammen, i herreklassen derimot skortet det ikke på gode utøvere. Her var det flere gode som har vært med å konkurrere i freestyle i mange år. Nivået var svært høyt og da nervøsitet førte til ekstra mange bom ble det ikke finaleplass på Norge i freestyle i år.

Se vinneren av Freestyle i EM 2009

Kumite

I kamp gjelder det å treffe den andre motstanderen med nunchakuen for å få poeng. Erik og Matias stilte opp i klassen -175cm, men med nærmere 20 utøvere i klassen ble veien til toppen lang. Erik vant sin første kamp, mens Matias vant sin på walkover. I andre kamp var de uheldige og møtte hverandre. Det ble en jevn kamp, men Èn måtte tape og denne gangen ble det Matias. Matias tapte også sin neste kamp og var dermed ute av konkurransen. Erik gikk to jevne kamper til, men tapte begge og dermed var konkurransen over for han også.

Se filmene fra da vi deltok i kumite i EM 2009 her

Selv om prestasjonene i konkurransen ikke ble like gode som vi hadde håpet på, fikk vi en fin og inspirerende helg. I tillegg fikk vi kontakt med utøvere i flere land som vi planlegger å besøke ved en senere anledning.

Vi legger ut film fra konkurransen så snart den er ferdig redigert!