EM i Nunchaku

23. mai var Europas beste nunchaku-utøvere samlet i Kampen utenfor Amsterdam for å konkurrere, det var tid for EM.

Den norske delegasjonen besto av Matias, Erik og Anna, samt Helene som medisinsk støtteapparat. Med unntak av det uoffisielle Danske mesterskapet i fjor høst, var dette vårt første mesterskap, og det ble derfor en svært lærerik og interessant tur.

Det ble konkurrert i kamp, freestyle og kata. Siden vi ikke visste helt hva vi gikk til ble vi bare med i kamp denne gangen.

Anna gikk to kamper. Først møtte hun en utøver fra det danske landslaget. Dansken fikk tidlig inn et poeng og ble deretter veldig defensiv. Det ble derfor en relativt kjedelig kamp som endte 2-0 til Danmark. I neste kamp møtte Anna en nederlender. Her gikk det mye bedre og hun fikk inn tre poeng, men etter å ha mistet nunchakuen to ganger, noe som gir fire poeng til motstanderen, endte kampen 6-3 og Anna var ute av konkurransen for denne gangen.

Klipp fra Annas kamper

I første kamp møtte Erik en utøver som vi trente med da vi besøkte Michi i mars. Det ble en jevn kamp, men dommerne godkjente ingen av Erik sine treff og kampen endte derfor 2-0 til Nederland. I neste kamp var dommerne like strenge og verken Erik eller motstanderen fikk noen godkjente treff. Erik tapte derfor fordi han hadde fått to advarsler.

Klipp fra Eriks kamper

Matias møtte den danske landslagsutøveren Brian i sin første kamp. Han fikk inn noen poeng, med Brian ble for sterk og Matias tapte. I andre kamp ledet Matias frem til de siste sekundene. Da mistet han nunchakuen og dermed også seieren.

Klipp fra Matias’ kamper

Alt i alt var det en lærerik tur, og vi lærte mye som vil være til nytte når vi trener frem mot neste konkurranse.