Inspirerende Danmarkstur

Etter et halvt år med YouTube som hovedinstruktør var forventningene store til helgens Danmarkstur. Endelig fikk vi en ny mulighet til å trene med noen av verdens beste Nunchaku-Do instruktører!

Seminaret fant sted i Århus og var første av i alt to seminarhelger denne høsten. Målet med seminarene er å utdanne flere Nunchaku-Do instruktører i Danmark og Norge. Danmark som har fem års forsprang på Norge når det gjelder Nunchaku-Do stilte med 13 utøvere, mens Norge stilte med tre (Matias, Erik og Anna). Det ble en spennende helg med mange timers trening og mye moro.

Deltakerene

De fleste deltakerne var fra København Nunchaku-Do klubb med Claus Thomsen i spissen. Claus startet å undervise Nunchaku i København på samme tid som vi startet opp i Norge. Det var derfor spennende å trene sammen med utøvere som har holdt på like lenge som oss. Utøverne fra Risskov har holdt på lenger, der var det flere som alt har rukket et par graderinger innen Nunchaku. Jacob og Søren som sto bak arrangementet har henholdsvis 3. og 2. Dan og er de høyest graderte i Danmark. De har hatt hovedansvaret for å spre Nunchaku i landet, samme oppgave som vi nå gjør i Norge. Her kan du se Jacobs Nunchaku-freestyle som førte han til semifinalen i «Scenen er din» (tilsvarende Norske talenter).

Instruktør i verdensklasse

Instruktørene på seminaret var av verdens beste og høyest graderte innen Nunchaku. Alle kommer fra Nederland, der Nunchaku-Do ble utviklet på 80-tallet. Michi (Miquel Franssen) har æren for innføringen av Nunchaku-Do i både Danmark og Norge. Han har 5. dan og er alltid full av energi. Michi var på besøk i Norge i februar 2008. Tom Vermeulen har 4. dan. Han var med på seminaret for å lære oss konkurranseregler slik at vi neste seminarhelg kan prøve å ta dommerlisens. I tillegg kom en av Michis elever, Ricardo Mols 3. dan. Ricardo er elve ganger Hollandsk mester og en viktig inspirasjonskilde for alle med en drøm om å bli god i Nunchaku. Et søk på Ricardo Mols på YouTube gir mange spennende resultater.

Nye utfordringer

Det var ikke lite som sto på programmet denne helgen. Målet er nemlig at vi neste gang skal:

  • Gradere til grønt belte (det tilsvarer en seksdobbelgradering)
  • Ta trener B-lisens (noe man vanligvis tar etter flere års trening)
  • Ta dommerlisens i kamp (en utfordring når man aldri har sett eller deltatt i en Nunchakukonkurranse)
  • Ta dommerlisens i kata (en enda større utfordring når man knapt nok kan kataen det konkurreres i)
  • Ta dommerlisens freestyle
  • Delta i det første åpne danske mesterskapet i Nunchaku
  • Dømme i det første åpne danske mesterskapet i Nunchaku

Med andre ord står utfordringene i kø, og det blir et tett program de neste seks ukene for å lære alt i tide, men motivasjonen er i alle fall på topp. En trener B-lisens betyr nemlig at vi kan gradere elevene våre opp til grønt belte.