Intensiv nunchakuhelg

I helgen hadde vi besøk av den nederlandske nunchakumesteren Miquel «Michi» Franssen og eleven hans Pascal. I tillegg til å trene elitegruppa i danpensum holdt han et åpent seminar for nybegynnere.

Allsidig seminar

På lørdag møtte både gamle og nye nunchaku-utøvere opp for å se og lære fra en ekte nunchakumester. Det var som vanlig lagt opp slik at alle fikk en smakebit av alle de viktige øvelsene innenfor nunchaku; grunnlag, kata, freestyle og kamp. Det var totalt 11 deltagere på seminaret, hvorav halvparten var helt ferske i nunchaku-sammenheng. Det ble derfor mye lek og moro med nunchakuen i starten før vi gikk over til å lære blokk kata og til slutt fikk prøve oss på litt enkel kamp og freestyle.

Vi holdt på fra klokken 13 til 16 med noen få pauser. Alle var meget fornøyde med hva Michi og hans assistentrener Pascal hadde å lære bort, og vi håper at det var et inspirerende seminar for alle som var med, og at vi ser dem på trening snart.

Elitetrening

I tillegg til seminaret trente også elitegruppen to økter på 2 timer på lørdag og en på søndag. Vi hadde mye fokus på pensumtrening denne gangen, og brukte mye tid på å finjustere alle detaljer i både kata, grunnlag og jitsu (selvforsvar).

 

Michi forklarer grunnleggende nunchakuteknikker
Michi forklarer grunnleggende nunchakuteknikker for nye og gamle nunchakuutøvere.
Michi viser frem blokk kata
Michi demonstrerer ulike nunchakublokkeringer.