EM i Nunchaku-do 2015

Lørdag 6. juni deltok syv norske utøvere i EM i Nunchaku-do som ble avholdt i Sittard i Nederland.

EM arrangeres annethvert år i Nederland. I år var det påmeldte deltakere fra 10 land. Det konkurreres i kamp, mønster og freestyle. I år hadde Norge kun med utøvere i kamp.

Bilder og video kommer!

Sverres klasse

Først ut av de norske utøverne var Sverre som deltok i klassen -155cm. Sverre, som aldri har konkurrert tidligere tapte sin første kamp, men etter dette hadde han full kontroll og etter 2 seire sikret han seg plass i finalen som skulle gå samme kveld.

Guttene slet i åpen klasse

Parallelt med Sverres klasse gikk åpen klasse for alle over 165 cm. Her kåres beste utøver uavhengig av høyde og kjønn. Da høyde har ekstremt mye å si i Nunchaku på grunn av rekkevidden er dette en utfordrende klasse å hevde seg i om man er under 185 cm. I motsetning til de vanlige klassene hvor man blir slått ut etter to tap, er man her ute ved første tap. Erik, Matias og Benjamin, som alle er under 185 cm, deltok i denne klassen fra Norge. Alle ble slått ut i første runde, men fikk en fin oppvarming før sine egne klasser.

Matias og Eriks klasse

I klassen menn -175 cm var Erik og Matias med. Begge har gått kamp i tre internasjonale konkurranser tidligere, men bare på begynner-nivå. I EM er det ingen egen klasse for begynnere så nivåforskjellen på motstanderne var stor. Matias var uheldig med trekningen og møtte stor motstand i sine to første kamper. Etter to tap var han dermed ute av konkurransen. For Erik gikk det bedre og han vant fem kamper, noe som sikret han plass i kveldens finale.

Benjamins klasse

Benjamin, som var med i sin første konkurranse, deltok i klassen -185 cm. Han startet med en seier, men de neste to kampene gikk dessverre ikke like bra og dermed var han ute.

Åpen klasse for -165 cm

I åpen klasse for under 165 cm var det bare to utøvere i tillegg til Sverre. Disse var til gjengjeld både 10 cm høyere og med høyere belte. Sverre gjorde en imponerende innsats og sikret seg nok en finaleplass.

Jentenes klasse

Etter en lang dag hadde klokka blitt fire og det var endelig jentenes tur og klassen +165 cm. Her deltok Christina og Anna fra Norge. Christina har ikke konkurrert tidligere, mens Anna har vært med i kamp i to konkurranser tidligere på begynner-nivå. Christina møtte tøff motstand i sin første kamp og startet dermed med et tap. Anna startet godt og ledet lenge sin første kamp, men rotet bort ledelsen på slutten og da tiden var ute var stillingen uavgjort. I tilleggstiden mistet hun fokus og det endte med tap. I neste runde var Christina og Anna uheldige og møtte hverandre. Kjedelig når begge var avhengig av seier for å fortsette i konkurransen. Det endte med seier til Anna. Neste kamp vant Anna overlegent før hun møtte samme motstander som i første runde. Det ble nok en jevn kamp og med da kampen nærmet seg slutten lå de likt, men motstanderen fikk inn et poeng i siste sekund. Dermed var også Anna ute av konkurransen.

Finale i klassen -1.45 cm

Klokka var blitt over åtte før det endelig var tid for finalene. Med blinkende lys og Mortal Combat på anlegget ble Sverre og motstanderen klappet inn på matta. Sverre gjorde en svært god innsats og hadde (med nesten upartiske norske øyne) fortjent flere poeng, men det endte med tap.

Finale i klassen -1.75

Så var det klart for Eriks finalekamp. Erik, som til nå var ubeseiret, møtte samme motstander som i semifinalen. Den kampen vant Erik knepent, men i finalen var det dessverre motstanderen som trakk det lengste strået. Dermed endte det med sølv til Erik.

Finale i åpen klasse for de under 1.65

Sverres motstander i denne finalen var både eldre og 10 cm høyere. Sverre gjorde en god kamp, men det endte dessverre med tap denne gangen. Dermed kunne Sverre innkassere sitt andre sølv for kvelden.

Premieutdeling

Under premieutdelingen kunne vi konstatere at med våre tre sølv ble Norge ble beste nasjon utenom Nederland. I tillegg fikk Sverre, Erik og Anna medalje for beste utlending. Kveldens største overraskelse var likevel tildelingen av «fair play»-prisen til Sverre! Både dommere, trenere og de som arrangerte konkurransen hadde latt seg imponere og det var ikke få som kom bort for å skryte i ettertid.

Sen middag

Det var en sliten gjeng som dro tilbake til gymsalen vi sov i for å få en velfortjent dusj for så å dra ut på jakt etter noe mat. Siden klokka var over halv elleve hadde alle restaurantene stengt matserveringen, og vi endte opp på en kebabsjappe med middels god service. Etter noen misforståelser og litt krangling fikk alle mat. Selv om noen av oss holdt på å sovne ved bordet, var det godt med mat etter en lang dag full av inntrykk.

Trening med Joris van den Berg

Det var ikke lett å stå opp søndag morgen, men vi kom oss opp og fikk ryddet ut av gymsalen. Halv ti var vi på vei mot Amsterdam og trening hos Joris. Dette var første gang noen fra Norge ble undervist av Joris og til tross for at ingen av oss klarte å gi 100 prosent, ble det en svært inspirerende og morsom trening. Joris har vunnet det meste som er å vinne både i Nunchaku-do og andre stilarter, så han hadde mye å lære bort. Etter 1,5 timers trening takket vi for oss og begynte på reisen hjemover.

Alt i alt var det en morsom og inspirerende tur og vi er stolte av resultatene og innsatsen til alle som var med! Nå er det bare å trene frem mot neste konkurranse!