Inspirasjonstur til Nederland

Det siste året har Nunchaku hatt en god utvikling i Norge. For mange av våre elever har Nunchaku gått fra å være en trening de kommer innom en gang i blant, til å bli noe de satser på. Flere tenker også på å gradere før sommeren. Dermed er det viktig at vi som instruktører utvikler oss videre, og derfor reiste vi på inspirasjonstur til Nederland.

På plass i Nederland

Det var i Nederland Nunchaku-do ble utviklet, og dermed var det naturlig å legge turen vår hit. Vi var så heldige å få besøke Miquel Franssen, «Michi», som tidligere har besøkt oss i Sandvika. Derfor gledet vi oss veldig til å besøke klubben hans.

Turen startet onsdag 25. mars, da Matias, Erik, Joyce og Anna satte seg på flyet til Nederland. Etter en god natts søvn startet vi torsdagen med shopping i Sittard. Etter flere timers intens handling satte vi kursen mot McDonalds. Været var ikke helt på topp, og etter en halvtimes gåtur i regn og motvind nådde endelig lukten av pommes frites oss. Etter å ha slått i hjel noen timer der, fikk vi endelig prøvd oss i Michis dojang. Vi deltok på en vanlig seniortrening, holdt av Ricardo Mols, en av verdens beste Nunchaku-utøvere. Tema for treningen var kamp, og vi fikk kjenne at også Nunchakutreninger kan være veldig harde. Det var både gøy og utfordrende å møte andre motstandere og vi fikk alle svært mye ut av treningen.

Tidlig fredag morgen fortsatte kamptreningen. Vi kjente godt øvelsene fra dagen før i bena, og det ble ikke bedre utover dagen. Med fokus på dype stillinger og lave angrep fikk lårmusklene våre en utfordring, og det tok ikke lang tid før vi alle gikk som gamle menn. Vi var derfor lettet da tema for tredje treningsøkt var mønster. Joyce fikk lære competition kata, et mønster som er pensum opp til grønt belte, og som brukes i konkurranser for utøvere under sort belte. Erik, Matias og Anna lærte kata Shodan. Dette mønsteret er pensum til første dan, og brukes i konkurranser for dangraderte.

På lørdag snakket vi ikke lenger om hvor vi var støle, men hvor vi ikke var det. Treningen denne dagen ble derfor relativt rolig, med fokus på pensum opp til 1. Dan. Det er mye å lære på så kort tid, men med videokamera og flere repetisjoner skal det nok gå bra.

Søndag var det igjen kamptrening med Michis elever. I fokus var øvelser som kan gjøre oss bedre rustet til EM, som vi kan bruke når vi kommer hjem. Til slutt prøvde vi ut det vi hadde lært i kamp mot de andre elevene. Etter et par timers trening var inspirasjonshelgen over for denne gang og vi begynte reisen hjemover.

Se film fra kamptrening