Medalje til Norge i Open Challange Cup

Den 30. mai ble Open Challange Cup arrangert for første gang i Sittard, Nederland. Med over 120 utøvere fra fem land var dette mesterskapet større enn Nunchaku EM i 2009. Norge stilte med 3 utøvere i kamp, det resulterte i mange gode kamper og Èn sølvmedalje.

Turen startet fredag ettermiddag når Matias, Erik og Anna samt heie, kamera og førstehjelpsansvarlig Helene satte seg på flyet til Düsseldorf. Der ventet en leiebil og etter ca halvannen times kjøring, og litt leting, fant vi frem til huset til Ricardo Mols som skulle være vår base for helgen.

Trening dagen før dagen

Lørdag startet vi med en tur på byen for å nyte sola før vi tuslet opp til treningssenteret til Ricardo. Der ventet tre timers inspirerende trening sammen med utøverne fra Russland og Ricardos elever. Vi satte alle pris på å få gått litt kamp og teste nivået vårt mot noen av utøverne vi skulle møte dagen etter.

Nunchakutrening i klubben til Ricardo Mols
Kamptrening i klubben til Ricardo dagen før konkurransen.
Lunsj hos Ricardo Mols
Etter trening spiste vi lunsj og nøt vi det fine været hos Ricardo

Siden Ricardo var arrangør av konkurransen gikk lørdag kveld med til å rigge hallen før søndagens konkurranse. Det var mye som skulle gjøres og vi var alle glade da vi endelig kom oss i seng i totiden.

Det var mye som skulle rigges før konkurransen
Det var mye som skulle gjøres for å få hallen klar til konkurransen.
Anna har kontroll på medaljene
Anna har kontroll på medaljene.

Konkurransedagen

Søndag var det tidlig opp for å pakke og komme oss til hallen. Først ut fra den norske delegasjonen var Anna i klassen damer B + 1.65. Det ble en jevn kamp, men det endte med tap. Kampsystemet i Nunchaku er sånn at hvis du taper en gang kan du fremdeles komme til finalen, men du må gå mange flere kamper enn hvis du vinner hver kamp. Taper du to ganger derimot er du ute av konkurransen. Anna var derfor nødt til å vinne neste kamp for å komme videre. Hun ledet hele kampen, men motstanderen fikk inn et poeng i siste sekund og dermed ble stillingen uavgjort ved full tid. Det ble lagt til ett minutt, og denne tiden brukte Anna godt. Med tre nye poeng sikret hun en plass videre i konkurransen.

Annas neste kamp gikk også bra, og med seier var hun bare en kamp unna å sloss om en plass på pallen. Den fjerde kampen ble også jevn, men da få sekunder gjensto lå hun under med ett poeng. Hun fikk inn et slag i siste sekund, men treffet ble ikke godkjent og dermed var hun ute av konkurransen for denne gangen.

Matias og Helene
Matias og Helene lader opp til neste kamp.

Herrer -1.75 B

Etter kata og freestylekonkurransen var det tid for klassen til Erik og Matias. Matias startet godt og vant sin første kamp overlegent. I kamp nummer to møtte han derimot stor motstand i en nederlender fra en av de største kampklubbene, og det endte med tap. Dermed havnet også Matias i puljen for alle de som hadde tapt en kamp. Med 16 utøvere i klassen ble veien til toppen lang. Matias vant en kamp til før han igjen tapte og var ute av konkurransen.

Erik startet ut med to jevne kamper hvor han fikk inn seierspoenget i siste sekund. Kamp nummer tre ble også svært jevn og det måtte et tilleggsminutt til for å avgjøre kampen. Denne vant Erik med ett poeng og han var dermed bare en kamp unna finalen. I fjerde kamp møtte han en erfaren utøver fra klubben til René De Jong, men Erik leste motstanderen godt og vant til slutt med to poeng. Motstanderen i finalen kom også fra klubben til René og han var tidligere europamester i – 1.65. Her ble motstanden litt for hard for Erik som endte på en imponerende andreplass.

Best of the best

For første gang ble det også arrangert en åpen klasse kalt «best of the best». Her møttes både A og B utøvere i alle høyder (over 1.65) for å finne ut hvem som var best. Vi stilte opp i denne klassen for å få mer kamperfaring selv om forventningene ikke var særlig store. Annas kamp ble jevn og med stillingen 0-0 ved full tid tapte hun på grunn av en chui (advarsel) fordi hun hadde for liten variasjon i teknikkene. Både Erik og Matias møtte A-klasseutøvere som i tillegg var mye høyere, så det endte med tap for de også. I best of the slås man ut ved første tap så dermed var konkurransen over for vår del. Det passet for så vidt ganske bra for vi måtte rekke et fly.

Erik sin kamp i klassen best of the best
Erik prøver å komme inn på motstanderen i klassen best of the best.

Vi reiste til konkurransen med mål om å vinne minst en kamp hver, og er derfor svært fornøyd med resultatene. Til neste vår arrangeres EM, da håper vi å bringe hjem enda flere medaljer.