Om Nunchaku

Historie

Nunchaku er et våpen som stammer fra Okinawa i Japan. Det er den dag i dag et mysterium hvordan den ble oppfunnet, men man tror at den stammer fra et arbeidsredskap. De innfødte på Okinawa tok i bruk nærkampteknikker og våpen som Nunchaku, sai og bo da de i 1429 ble nektet av kongen å bære våpen. Dette utviklet seg til det vi i dag kjenner som karate og kobudo.

Under andre verdenskrig var en stor gruppe amerikanske soldater stasjonert forskjellige steder i Japan. For å få tiden til å gå var det mange som prøvde ulike kampsporter. Flere av disse startet egne kampsportklubber da de kom tilbake til USA. På denne måten ble kampsportene, og dermed også Nunchaku spredt ut i verden.

Tidlig på 80-tallet begynte nederlenderen Milco Lambrecht og andre kampsportutøvere å utforske muligheten for å utvikle en ny sport basert på nunchakuen. Målet var å skape en nunchaku som gjorde kamper mellom to motstandere mulig. Nunchakuen måtte være i et såpass fast materiale at den holdt seg rett, samtidig som den ikke kunne være for hard. Lambrecht og teamet hans lyktes endelig i 1985 da den første «safety-nunchakuen» ble produsert. Denne var laget av spesialdesignet hard skumgummi med en sterk PVC kjerne og et nylontau til å knytte de to delene sammen.

Utbredelse

Nunchaku-do ble i årene som fulgte en populær sport i Nederland, og det tok ikke lang tid før sporten spredte seg til landene rundt. Allikevel tok det lang tid før Nunchaku-do fant veien til Norge. Det første treningstilbudet ble opprettet i 2007 og sporten er fremdeles på et tidlig stadie i landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *