Open Challange Cup 2016

En gang i året reiser Nintai nunchakuklubb til Nederland for å konkurrere. I år var det Open Challange Cup i Sittard som sto på programmet.

Årets gjeng var en god blanding av erfarne og ferske konkurranseutøvere. Emil og Even var med for første gang, mens Sverre, Christina, Matias, Erik og Anna har konkurrert tidligere. Årets støtteapparat besto av Helene, Janne og Harald.

Vi ankom Sittard på ettermiddagen fredag 20. mai. Etter å ha sjekket inn på hotellet spiste vi en hyggelig middag i sentrum.

Nytt kampsystem

Lørdag morgen møtte vi opp i hallen. I år prøvde de ut et nytt system med gruppespill i kamp. Hver klasse var delt inn i grupper på opp til seks utøvere hvor alle gikk mot alle. I klassene som var delt i to grupper gikk de to med flest poeng videre til semifinale og finale. Dette gjaldt alle våre utøvere unntatt Even, Erik og Matias. I deres klasse var det fire grupper, dermed måtte man vinne gruppen for å gå videre.

Sverre

I klassen -155cm gikk Sverre 5 kamper i gruppespillet. Han startet med uavgjort før han vant de fire neste kampene. Dermed var han i semifinalen, denne vant han lett på poeng. Dermed var han i finalen akkurat som i fjor. Denne gangen holdt Sverre kontroll på nervene også i finalen og det endte seier!

Emil

I klassen -165cm gikk Emil sin første internasjonale konkurranse. Han gikk veldig bra og fikk inn poeng i alle kampene sine. Men blant annet siden han mistet nunchakuen flere ganger endte det med en uavgjort og fire tap. Dommerne fikk med seg at Emil har talent og han fikk prisen for «upcoming fighter» i sin klasse!

Christina og Anna

Klassen damer +165cm var delt i to grupper. Anna og Christina kom heldigvis i hver sin klasse så de slapp å møte hverandre.

Christina tapte to og vant to kamper. Det holdt for plass i semifinalen. Hun tapte  semifinalen og bronsefinalen, dermed endte hun på en flott 4. plass.

Anna startet med en uavgjort, før hun vant de tre neste kampene. Siste kamp endte dessverre med tap. Uheldigvis var begge finalistene i Annas gruppe og hun hadde akkurat ikke nok poeng til å gå videre.

Kata og freestyle

Før senior herrer gikk i gang med kamp var det tid for kata og freestyle.

Christina stilte for første gang opp i Competition Kata for junior. Hun gjennomførte en god  kata og fink en super 3. plass. Tidligere hadde de også egenkomponerte kata i denne klassen, men i år har de valgt å droppe det. Christina som har laget og øvd inn en egen kata fikk lov å vise den for publikum!

Sverre deltok for først gang i freestyle for junior. Den gutten ser ikke ut til å få nerver i det hele tatt, og han hadde en helt perfekt fremføring, helt uten store feil! Det endte med tredje plass. De som kom på toppen av pallen hadde flere feil, men mer avanserte teknikker.

Erik konkurrerte også i freestyle i år. Det var en stor klasse, men mange freestyle-spesialister. Når nervene også tok litt overhånd ble det ingen pallplass denne gangen.

Erik og Matias

Etter freestyle begynte kampene for herrer over 165 cm.

Klassen til Erik og Matias var delt i fire med fire utøvere i hver gruppe. De havnet heldigvis i hver sin gruppe og slapp dermed å møte hverandre i innledende runde.

Erik utklasset alle sine motstandere og vant alle tre kampene i sin gruppe. Matias gjorde det også godt med to seire og ett tap. Begge vant dermed sine grupper og gikk videre til semifinalen.

I semifinalen møttes Erik og Matias. Det var lett å se at dette var to utøvere som kjenner hverandre veldig godt. Erik trakk det lengste strået og var videre til finalen, mens Matias gikk til bronsefinale.

I bronsefinalen ble det litt stang ut for Matias og det endte med fjerde plass.

Det ble en jevn finale, men det holdt dessverre ikke for Erik som endte med en flott andre plass.

Even

Even var med for første gang, men fikk en tøff gruppe i klassen -185 cm. Det endte med tre tap, men siden Even tok hver kamp med et smil og utviste eksepsjonelt god budo-spirit fikk han 2. plass i FairPlay-konkurransen (aanmoedigingsprijs). Dermed har Norge fått pokal for fair play to år på rad siden Sverre tok hjem pokalen i fjor.

Hyggelig lørdagskveld

Konkurransen var svært god arrangert og det var bare få minutters forsinkelser. Likevel var vi glade da vi kunne gå ut av hallen og få frisk luft rundt klokka seks.

Vi dro tilbake til hotellet og skiftet og spiste god middag før Ricardo og Roland tok oss med på tivoli. Alle fikk tatt noen attraksjoner, men vi var ganske slitne så da klokka passerte elleve var vi alle klare for senga, så vi dro tilbake til hotellet.

Trening hos Peter van Gils

Søndag måtte vi tidlig opp for å reise til Dongen hvor vi skulle trene hos Peter van Gils. Vi var ganske støle og forslått etter lørdagen, men det var gøy å få trene med en instruktør vi ikke har trent med før. Flere av elevene til Peter hadde også møtt opp og vi fikk en fin treningsøkt på over to timer.

Etter trening bar det videre til flyplassen og resten av hjemreisen.

Takk for en fin tur!